Ледени бисквитени хапки

Привет, читатели!

На Вашето внимание ще представя един уникално лесен сладкиш, подходящ както за кафе, така и за парти, понеже се получават малки, симпатични хапки, доста на брой.

Рецептата е взета от готварска книжка, но вече е изпитана и поради тази причина я предлагам и на Вас.Става въпрос за малките симпатични хапки, които са придобили вид на тортичка с блатове.

Необходими продукти за 14-16 хапки:

  • 250 г. кокосово масло или краве масло (аз ги приготвих с краве, също се получиха доста добре, правила съм и с кокосово, не намирам особена разлика);
  • 150 г. тъмен кувертюр или натурален шоколад;
  • 50 г. какао на прах (желателно е натурално, но пък ако обичате да Ви е по-сладко, става и Nesquik);
  • 100 г. захар (аз лично не използвам, зависи от вкусовите Ви предпочитания)
  • 150 мл. прясно мляко;
  • 250 г. обикновени бисквити с масло тип Petit beurre (аз използвам такъв тип бисквити на житен дар, тъй като са достъпни, лесно се намират и не са скъпи);
  • листа мента за декориране – по желание.

Начин на приготвяне:

В тенджера на котлона се разтопява чистото масло, шоколадът, какаото, захарта и млякото, като се бъркат постоянно. В правоъгълна форма за кекс се слага хартия за печене, може и алуминиево фолио, и се реди един ред бисквити (от този тип, който ви споменах, на житен дар, се събират точно в стандартна форма за кекс (руло)). Покриват се с получената смес и реденето продължава, докато свършат двата продукта, като се завършва с шоколада.

Десертът трябва да престои най-малко 2 часа в хладилника. След това се вади от формата и се реже на кубчета 4х4см. Подреждат се в поднос или чиния, декорират се с мента или кокосови стърготини и се поднасят.

ЗАБЕЛЕЖКА!

Сладкишът може да се приготви в кръгла тава, при положение, че има нещо ограничаващо сладкото, тъй като кремът е доста течен и вероятно ще се разтече. Друг вариант е да го оставите за малко в хладилника, за да се стегне, но в този случай по-трудно ще се работи с него!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂