Макарони на фурна (солен вариант)

Здравейте, драги читатели!

Днес на вашето внимание искам да представя една много лесна и изключително вкусна рецепта!
Препоръчвам половинките на дамите, които четат блога ми, ако случайно открият заредена в браузъра тази рецепта, хич да не се замислят, а да хващат тенджерите и черпаците, защото това очевидно е намек!😀

Ето я и рецептата, не бих казала, че ще е идеално точна спрямо всеки вкус (както знаете, всичко търпи промени, стига да вложите творчество), но това е базовият вариант!

Необходими продукти:

  • 1 пакет дълги макарони с дупка (ние използваме bucatini номер 9);
  • 30 г. масло
  • 1 шише доматен сок, желателно е да е домашен, по-гъстичък и добре подсолен (ние използваме една бутилка доматен сок на granini);
  • 200-300 г. шунка;
  • 200 г. кашкавал за покриване на шунката.

Начин на приготвяне:

Първо сварявате макароните в леко подсолена вода, в която има и 1-2с.л. олио. След като ги сварите ги прецеждате и обърквате с маслото, докато са още топли. Това може да го направите и директно в тавата, в която мислите да запичате макаронките. След като ги объркате изсипвате доматения сок и отново обърквате. Отгоре се нареждат големи, не особено дебели резени шунка, които се покриват с настъргания кашкавал. Тази вкусотийка се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, за да може бързичко да се зачерви кашкавалчето!

Винаги можете да експериментирате, та дори и в един момент това да се превърне във вашата „манджа“, ала „обери хладилник“!😀
Е, ние ви желаем сладко похапване и приятно мързелуване!😛 А най-новото покрай тази рецепта е, че вече в нея място намират предварително изпечени гъбки и синьо сиренце! Бон апети!🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂