Салата „Разкош“

Привееет!

Хич и не знам как се казва тази салата, но пък аз много я обичам и тъй като „Разкош“ ми се вписва за обобщаване на крайният резултат, реших да си я кръстя така!😀 Досега не съм я представяла на гости, но пък защо да не ме изпреварите в това?!😛 Е, стига празни приказки, да минем към основната част:

Необходими продукти:

  • 1 зелена саладка (не много голяма);
  • 2 средноголеми белени домата;
  • 1 шепа сладка царевица от консерва;
  • 50-100 г. шунка или бекон;
  • 50-100 г. кашкавал;
  • 50-100 г. сиренце;
  • крутони;
  • зехтин и оцет балсамико за овкусяване

Начин на приготвяне:

Нарязваме шунката на широки ивици и я запичаме на тефлонов тиган без мазнина. Нарязваме я на ситно. Измиваме всички продукти, след което накъсваме салатата. Нарязваме доматите на ситно, прибавяме царевицата, накълцания предварително кашкавал и шунката. Овкусяваме салатата и я разбъркваме. Настъргваме сиренцето отгоре и прибавяме крутончетата.

Бързо, лесно и много, много вкусно! Но както при всяка друга рецепта, и тук има накъде да се променя, ще се радвам ако някой сподели неговата рецепта, вариация на тази, или ако не сте я пробвали досега, да опитате и да споделите своите впечатления!🙂

Добър апетит!

 Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂