Кошнички

Привет, отново!

За Нова Година с моята майка стабилно напълнихме холната масичка с табли, които от своя страна бяха отрупани със сладки!

СладичкииНо тъй като бе проявен интерес само към кошничките, ще драсна само нея рецепта, а в последствие ще обогатя блога си и с останалите.

Като за начало нека поясня, че от изключителна важност е да имате формички за кошнички, тъй като самото тесто не е сладко и трябва да бъдат изпечени в такава форма, че да има къде да се напълни кремът, който всъщност подслажда самите сладки!🙂 Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. разтопена свинска мас;
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 3 яйца;
  • брашно – колкото поеме.

Начин на приготвяне:

От посочените продукти се замесва меко тесто, от което се правят малки топчици, поставят се във формичката и с палеца се разстила не дебело по стените на кошничката. Формите не се омазняват, тестото е достатъчно маслено. Пекат се на 200 градуса за около 10 минути. Често трябва да се проверяват, тъй като се изпичат доста бързо заради металните форми, чието нагряване ускорява процеса.🙂

За крема: тази година ги приготвихме със шоколадова смес, но кремът може да е по ваш избор!🙂

  • 50-70 гр. масло;
  • 3 млечни шоколада;
  • 3 черни шоколада.

Всичко това се топи или на водна баня (за да сте сигурни, че няма да загори), или на котлона директно, като това е по-опасно. Препоръчвам да използвате шоколади „Своге“. Веднъж опитах да смеся „Милка“ с масло и шоколадът се пресече нещо, не пое маслото. С тази смес се пълнят кошничките и украсяват по желание.Кошнички

От една доза излизат около 100-120 кошнички. Белите кошнички на снимката са пълнени с бял шоколад без примеси, а фигурите са постигнти с трансферно фолио. Малките топченца са цветна захар. Абе, радост за окото и не само😀

 Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂