Бишкотенка… с бишкоти :D

Здравейте, приятелчета от мен – Бялата шапчица😛

За пореден път поизоставих блога си, но пък се включвам с една уникална рецепта (пък и уникално лесна)! Благодаря на анонимния колега, който я беше приготвил в службата и бе така добър да предостави тази любима негова рецепта, която заявявам, стана и наша такава. Ето я и нея:

Необходими продукти:

  • 3,  3 1/2 пакета български бишкоти (има едни, софийско производство, продават се във „Фантастико“);
  • 4 яйца;
  • 1 ч.ч. захар (търпи промени, ако обичате по-сладичко);
  • 1,5 с.л. какао;
  • 1,5 ч.ч. млени орехи;
  • 125 г. масло;
  • 1 купичка прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Млякото се стопля и от него се добавят 2-3с.л. при орехите – 1ч.ч.. След това при тях се прибавя и размекнатото масло (стайна температура). Отделно се чукват яйцата, като жълтъкът и белтъкът се отделят. Белтъците се бият с миксер, докато станат на сняг (задължително в метален съд!), след което при тях се прибавя захарта и отново се бие, докато захарта спре да се усеща. Жълтъците се разбиват също с миксер, като при тях се добавя какаото. Двата яйчени крема се смесват, при тях се прибавят орехите с маслото и отново се бие с миксер до получаване на хомогенна смес. Прибира се в хладилник за 2-3 часа (или фризер за по-бързо), за да стегне и да не се разтича при сглобяване на тортата.

След като кремът е готов, преминаваме към сглобяването на тортата. Всяка бишкота се топи във вече изстиналото мляко и се редят една до друга. Върху тях се слага крем и така упражнението продължава, докато ви свършат продуктите. Можете да оставите малко крем, за да загладите тортата и в страни. С останалото количество орехи поръсвате тортата, по желание можете и да настържете половин шоколад🙂

На мен лично тортата ми се получи на три етажа, като всеки ред ми се състоеше от 14 бишкоти. (за ориентир в пакет има между 10 и 14, зависи от грамажа).🙂

Ето го и изкушението!🙂бишкотена тортаДобър апетит!🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂