„МЕДИТЕРА…булгарико“ („Пиянска наслада… с бисквити“)

Здравейте, сръчковци! Привет!

Аз съм Миро – малкият черпак в голямата кухня!

Откpовено казано, до този момент не се бях замислял колко е приятно да споделяме със световната общественост. нещата, които готвим. След като преди няколко часа публикувах своята първа рецепта в този блог, получих коментари и писма от познати и непознати хора, които поискаха да споделим още нещо бързо, лесно и интересно. Е, кои сме ние, че да не се съобразим?😀

Както, вероятно, вече знаеш, екипът на страницата се разширява и вече с гордост мога да кажа, че сме… ЕКИП😀 Обещавам ви, че заедно със Сиска (Големият черпак в голямата кухня), ще се постараем все по-често да не те оставяме да скучаеш и често да ти даваме интересни идеи за това какво да сготвиш и как да го приготвиш.

В този ред на мисли, в редовете по-долу, ще ти представя бърз и лесен сладкиш, който направихме буквално по случайност.🙂

Преди няколко дни, както със Сиска и компания се забавлявахме, така решихме посреднощ да врътнем нещо.

Събрахме, каквото видяхме, скалъпихме го и се получи това, с което предстои да се запознаеш. Продуктите, които ни се видяха подходящи, са следните:

  • 1 пакет обикновени, какаови бисквити (в нашия случай малък пакет – „Закуска“)
  • 1 голямо пакетче краве масло (около 200 грама)
  • 2 банана
  • 3-4 яйца
  • 6-7 с. л. брашно
  • 1 ч. ч. захар (ние заложихме на ванилена захар)
  • сладкарски есенции – ванилия и ром
  • 2 с. л. кисело мляко
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко

На пръв поглед, съставките изглеждат много, но, всъщност, никак не е така. Приготовлението е повече от елементарно и бързо:

Бисквитите трябва да се смелят (или настържат), докато не останат едри парчета. След това трябва да ги смесите с предварително разтопеното масло. И продължавате да бъркате, докато се получи нещо като бисквитено тесто. Не трябва да е лепкаво, а по-скоро да остане сухо, но омаслено. Така получения резултат, се изсипва във форма за печене и се натиска с ръка, докато се спласти, за да оформи блат.
Над него, подреждате парченца нарязан банан – колкото можете, толкова по-малко разстояние оставете между парченцата.
Отделно, разбиваме яйцата, заедно със захарта, брашното, есенциите, киселото и прясното мляко, докато се получи гладка (по мое мнение, и много вкусна) смес. Тя се изсипва върху бисквитената основа и бананите. След това, така подготвения сладкиш се пече 30-на минути във фурна, предварително загрята до 180-190 градуса.
След като се изпече добре, оставете да изстине. Бихте могли да украсите със сметана, сладолед или, както е в нашия случай, сладко от диви ягоди!

Е, както обикновено, няма и един час подготовка. Ефектът е убийствен!

На пръв поглед, това бързо, лесно и вкусно кулинарно изкушение има някои белези на средиземноморската кухня. И, тъй като из сайтовете в интернет не успях да открия идентичен с този сладкиш, решихме да му „лепнем“ заглавие „МЕДИТЕРА…булгарико“, с второ име „Пиянска наслада… с бисквити“.😀

Ето го и него:

20151010_013758

Искрено се надяваме представената по-горе рецепта да ти допадне. Ако ти е харесала, ако вече можеш да се похвалиш с опит да го направиш или имаш идеи как той да се получи по-добре, не се колебай да оставиш своя отковен коментар под тази статия. А може и да споделиш нашия труд в твоя профил в социалните мрежи!

Поздрави и доскоро готвене,

Малкият черпак в голямата кухня – Миро🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂