Бонбони с кокосово масло

Здравейте, пробуждащи се приятели!

Ако кафето ви горчи, а и имате 30-тина минути на разположение, слагайте престилките и запретнете ръкавите! Сега аз – големият черпак в малката кухня (наистина ми идва малка), ще ви предложа нещо вкусно и бих казала здравословно. Пак започнах да се отнасям…😀

Необходими продукти:

Като цяло това нещо винаги го правя страшно много „на око“ и се надявам да не ви подведа, но както и да го направите – все ще стане😛

  • 150 г. кокосово масло;
  • 4 с.л. Какао на прах;
  • 1 ч.ч. бяла захар фин кристал или кафява карамелена захар;
  • ½ с.л. есенция ром;
  • 1/3 с.л. есенция ванилия;
  • 20 г. стафиди (или по-малко, на вкус).

В тенджерка разтопете маслото. Прибавете захарта и разбърквайте, докато тя се разтопи. Добавете какаото и продължете да разбърквате до хомогенност. Опитайте сместа и, ако мислите, че нещо й липсва – добавяйте смело.

Махнете от котлона и добавете есенциите и стафидите. След това разпределете сместа във формички за бонбони и приберете в хладилника за 20-тина минути или за 5 във фризера.

В многото пъти, в които съм приготвяла тези бонбони съм опитвала различни неща – кокос, натурални, с лешници, с шам-фъстък, но за мен лично комбинацията ром и стафиди е най-добра. Друга добра комбинация е кокос и ванилия, но имайте предвид, че при добавянето на стърготините сместа става доста сладка и има опасност да „пресолите манджата“😀 Т.е., ако използвате кокос, следва да намалите захарта в базовата рецепта. Воала!

10428130_10206241875832257_3643204817947930673_n

За по-интересен вид, бихте могли да разтопите 4-5 блокчета бял шоколад, че дори и по-малко, и да капнете по капка във формичките, замразявате във фризера за 2-3 минутки и разпределяте кафявата смес.

fef6396926dafec67194213e5464b71cbef49f0c1759538d6c3e27fb1e377fce

Е, да ви е сладко!😀

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂