Целувки, ама картофени

Здравейте, сладуриии!

Аз съм Сиска и днес ще ви представя една рецепта, която в по-голямата си част не е авторска, но пък е доста ефектна и вкусна! Чудесни „пуканки“ за пред телевизора! Е, ето я и нея…

Необходими продукти:

  • 500 г. картофи;
  • 60 г. масло;
  • 1 яйце;
  • 100 г. сирене;
  • 2 с.л. галета;
  • бял и черен пипер на вкус;
  • чубрица /по желание/.

Обелвате картофите и ги нарязвате на кубчета. Слагате ги в тенджера, наливате вода до покриването им и ги варите до готовност. След като картофите се сварят се намачкват и към тях се добавя маслото и разбитото яйчице. Ако ви се занимава, бихте могли да разбиете белтъка на сняг отделно. След като се поохладят картофите добавяте яйцето, за да не го сготвите. Настъргвате на едро сиренето, добавяте галетата и подправките и обърквате хубаво. След това слагате в пош /шприц/ и оформяте розичките върху хартия за печене. Ако предпочитате да са по-хрупкави ги направете по-малки и обратното.

Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до получаване на златист загар!

1eb243af13dd21abe6195982b819b44c342ed3071fafff3eefb34f7bf5aa1e54Да ви е сладко!

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂