непретенциозен ТАРАМА ХАЙВЕР

Здравейте, мераклии!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!🙂

След тежкия работен ден, взех решение, че днешната ми вечеря ще е типично кифленска! И нищо по-малко!

Както си говорихме с мама по телефона, така се зароди прекрасната идея набързо да си врътна нещо, ХАЙЛАЙФ… почти!😀 Нещо, което само мама знаеше, че обичам:

непретенциозен ТАРАМА ХАЙВЕР

Част от храните, които най-много не обичам, са всякакви нещица, свързани с вода – риби и техните свързани манджи. Е, верно, хайверът също е някакъв рибен отпадък, но може ли човек да не го харесва. И, докато с мама си лафехме, си спретнах велик тарама хайвер! В домашни условия! Хайлайф вечеря!

Необходимите продукти са крайно очаквани:

  • 50-70 г. тарама хайвер;
  • 2 филийки хляб;
  • Вода;
  • 1 глава лук;
  • Сол;
  • Черен пипер;
  • Лимонов сок.

Ако искате да се нахраните с това нещо, най-добре пригответе и:

  • Няколко филийки хляб;
  • Зехтин, масло или маргарин;
  • Сол, чубрица, червен пипер, шарена сол.

Всичко се получава по бързата процедура!

Ако наистина желаете да се нахраните с моята идея, препоръчвам да си направите и нещо като брускети.

Какво направих аз: Нарязах черен хляб на четвъртинки. Намазах с малко маргарин (обичам го и поръсен със зехтин). Поръсих със сол, чубрица, червен пипер и шарена сол. След това запекох във фурната. Станаха жестоки, макар и прекалено препечени, брускети!

Хайверът беше готов за около 2 минути. Отделих коричките от филийките хляб, намокрих меката част, изстисках водата от хляба и го поставих при хайвера. Настъргах на особено дребно лук. Добавих малко сол, черен пипер и лимонов сок, след което разбърках… Доста, доста разбърквах. И-и-и-и-и-и, ГОТОВО!

В крайна сметка, домашно-кифленската комбинация между моите пишман-тарама и пишман-брускети, изглежда по този брилянтен начин:

20151022_202649

Е, добре ли изглежда? Хапка? Кажи „А-А-А-А-А-А-А!“😀

20151022_203121

Ако тази бърза, но вкусна идейка, която е идеално допълнение към твоята прекрасна вечеря, ти е харесала, не пропускай да ми го покажеш! Можеш с коментар към публикацията да ми опишеш твоята рецепта за идеален тарама-хайвер! Разбира се, можеш да публикуваш това вкусно нещо в социалния си профил🙂

Вкусна вечер и доскоро готвене,

Малкият черпак в голямата кухня – Миро🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂

P.S. Тъй като доста често започнах да правя тази рецепта, обещавам, че от време на време ще допълвам галерията със снимки на тарама хайвер.

20151211_194520