С ВИДЕО: ЧЕРЕШОВО ТОПЧЕ (плодова пита с череши)

Здравейте, кулинарни ентусиасти!

Ние сме двата размера черпаци в голямата кухня – Сиска (Големият черпак) и Миро (Малкият черпак). 😀

А ВИЕ СТЕ С НАШАТА ПЪРВА ВИДЕО РЕЦЕПТА!



😀

Добре дошли!

Така-а-а-а-а-а-а-а, това е втората ни съботна, 24-октомврийска публикация. Днес двамата сме заедно в голямата кухня и подготвяме неща, които не сме видяли нито в рецепти, нито някъде по белия свят, изобщо.😀

Преди малко споделихме с вас една весела идея как да се напиете, докато се опитвате да се нахраните. Сега вадим ГОЛЕМИТЕ ЧЕРПАЦИ и ще ги размятаме, за да сътворим един интересен и много вкусен десерт!

Както ще придобиете представа и от видеото, което се постарахме да създадем специално за вас, нито в началото, нито в края на готвенето, знаехме какво точно ще се получи. Взимахме съставки, слагахме, мацахме, смяхме се, говорихме простотии и, най-накрая, се получи нашият нов сладкиш:

ЧЕРЕШОВО ТОПЧЕ (плодова пита с череши)

След като се мотахме известно време в кухнята, списъкът с необходими продукти, се оказа следният:

  • 4 бр. ЯЙЦА;
  • 1 ч.ч. ЗАХАР;
  • 1 ч.ч. БРАШНО;
  • 1 ч.л. БАКПУЛВЕР;
  • 1 пак. СМЕТАНОВ КРЕМ на Dr. Oetker (вие може да ползвате и от личния си лекар😀 );
  • 150 м.л. ПРЯСНО МЛЯКО;
  • ½ каф. лъж. РОМ (есенция);
  • ½ к.ч. ЗАХАРНИ ТОПЧЕТА;
  • 2 пак. ЖЕЛАТИН;
  • 1 ЧЕРЕШОВ КОМПОТ (или каквото има вкъщи);
  • СЛАДКАРСКА БОЯ (по желание).

Начинът на приготвяне е… не много бърз, но много ефективен😀

Разбиваме добре яйцата, като към тях прибавяме и захарта. След като вече са добре разбити, слагаме брашното и бакпулвера. Продължаваме да разбиваме, а когато брашното вече е добре поето, бихте могли да добавите и ванилия. Ние забравихме да го направим😀

Когато тази смес е напълно готова, печем 20-на минути, в предварително загрята до 190 градуса фурна. След като блатът се изпече, го разрязваме внимателно с конец (може и с нож, разбира се!). Цветът на конеца НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ!😀

Разбиваме прахообразния, полуфабрикатен сметанов крем, със 150 мл. студено прясно мляко. Когато кремът ни е вече готов, може да се оцвети с готварска боя и да се ароматизира с есенция от ром. Разбира се, това никак не е задължително. Разстиламе така приготвения крем върху долната половина от блата. Поръсваме със захарни топченца. Над него поставяме и горната половина от блата.

20151024_172531

Отделяме черешите от буркана с компот. Отстраняваме костилките и разрязваме на половинки. След това, подреждаме черешите върху горния блат.

Изсипваме съдържанието на желатина в 50-на мл. сок от компота и поставяме на водна баня, докато се получи хомогенна смес. Смесваме я с останалия черешов сок и бъркаме. Оставяме кандидат-желето за малко в хладилник, за да стегне леко. След това го изливаме внимателно върху полуготовия ни сладкиш.

Когато това е направено, вкарваме в хладилника за известно време, докато стегне напълно. А ефектът е ЖЕСТОК! ЖЕСТОК! ЖЕСТОК:

 20151024_183127

А нарязано, е още по-яко!

20151024_183154

Ако ти е харесала рецептата ни, НАШАТА РЕЦЕПТА! Коментирай! Споделяй! Ти водиш!😀

Ако се забавляваш заедно с нашето видео, не се колебай да коментираш или споделиш нашия клип в Youtube🙂

С хиляди калории,

Двата охранени черпака от голямата кухня – СИСКА И МИРО🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂