МИШ-МАШ… ама баш!

Здравейте, черпаци-и-и-и-и-и!

Опа, грешка, това бяхме ние… Така, де, аз – Сиска – Големият черпак, днес мисля да ви покажа една изключително лесна и много любима рецепта. Изборът за днешното меню е продиктуван от вчерашното добро похапване със сладкиша „Черешово топче“… вкусно си беше😀

Миро – Малкият черпак, много скоро ви предложи „Миш-маш… ама не баш“, а аз днес ви представям „Миш-Маш… ама баш“! Или, по-скоро, това, което е според мен БАШ миш-маш😀

Необходими продукти:

  • 2 буркана консервирани домати;
  • 2 буркана печен пипер;
  • 4 яйца;
  • 300-400 г. сирене;
  • 50 мл. олио;
  • магданоз на вкус.

Бързам да отбележа, че обожавам печения пипер, вкусът на доматите към края на октомври ми е точно на срещуположния полюс!😀 Затова използвам буркани, които са запечатани в сезона на вкусните, точно по онова време, зеленчуци.🙂 Но, разбира се, вие бихте могли да приготвите баш миш-маш и с пресни зеленчуци, като увеличите времето за готвене.

Начин на приготвяне:

Изсипвате доматите от двата буркана в купа. С помощта на ръка, ги намачквате, за да няма много едри парчета. Обелвате печения пипер и го нарязвате на дребно. В тенджерата, в която ще готвите, сложете олио, колкото да покриете дъното й. Добавете нарязания пипер. Към него ще има малко водичка, затова не се получава класическо запържване. Бъркайте често – около 5 минути. След това, добавете доматите и магданоза. Време е за любимото на всички мързеливи домакини – БЪРКАНЕ-Е-Е. Оставете на тих огън за около 15-20 минутки.

Разбийте яйцата на ръка и, докато тенджерата още е на котлона, ги изсипете и разбъркайте добре. След това, махнете тенджерата от котлона и натрошете сиренето. Отново разбъркайте.

При сервиране, поръсете отгоре с пресен магданоз, ако имате под ръка.

20151025_184821

Да ви е сладко!🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂