МИШ-МАШ… с АЛАБАШ

Здравейте, феномени!

Добре дошли в моята кулинарна лаборатория! Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня! 😀

Признавам – нямаше да ям! Но, след като видях, че Големият черпак (Сиска), е врътнала „МИШ-МАШ… ама баш!“,  рЕзко огладнях! Малко лично отклонение: притежавам особен характер… Доста особено… Аз съм: Никога гладен, често похапващ… И, честно казано, имам страст към странните храни, приготвени от странни хора. Именно затова, в моята кулинарна лаборатория, днес ще приготвя:

МИШ-МАШ… с АЛАБАШ

Заклевам се, никога, никога, никога не съм ял подобно нещо! И, гарантирам ви, честичко, честичко, честичко ще го правя! Необходимите продукти за това готварско безумие са:

  • 250-300 г. АЛАБАШ (може и зеле);
  • 1 глава ЛУК;
  • 3 ЯЙЦА;
  • 50-100 г. ХАМБУРГСКИ САЛАМ;
  • 100-150 мл. ОЛИО;
  • СОЛ;
  • ¼ МОРКОВ;
  • 50-60 мл. ДОМАТЕН СОК;
  • ЧЕРЕН ПИПЕР
  • 1 малък ДОМАТ;
  • ЛИМОНОВ СОК;
  • 100-на г. СИРЕНЕ.

Както често ми се случва, начинът на приготвяне беше крайно изненадващ и за мен. Почти не го запомних, но беше нещо от сорта на следното:

Нарязваме лука на средно едри кубчета и запържваме в загрятото олио. Добавяме морковите, нарязани на тънки кръгчета. След като се запържат, подсоляваме и слагаме предварително нарязания на едри кубчета хамбургски салам (или друг колбас, може и пиле) и запържваме, бъркайки често. Когато и месото се запържи, слагаме нарязаните на дребно алабаш или зеле (аз сложих по малко и от двете) и задушаваме, докато омекнат и се позапържат. Нарязваме домата на дребно и го прибавяме към съставките, след като алабашът и зелето се задушат. 2-3 минути по-късно слагаме доматения сок, а, когато всичко това се загрее много добре – припабяваме натрошеното сирене и яйцата. Бъркаме смело! Към финала, овкусяваме с черен пипер, още малко сол и лимонов сок.

Не мога да повярвам, че го казвам, но това е една от странните и супер вкусни домашни измишльотини, които съм ял! Хора! Аз съм кулинарен Франкенщайн!

Моят готварски гений сътвори храна, която изглежда по този начин:

20151025_210916

Гарантирам ви! Стана много странно и вкусно! В момента ям!

Моля, пробвайте и вие! Чакам коментари!

Доскоро експериментиране!

Малкият черпак в голямата… кулинарна лаборатория – МИРО 😀

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂