ОТ ВАС ЗА ВАС: ЛЕСНИ и СВЕЖИ HR БАНИЧКИ

Здравейте, почитатели на домашната кухня!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!

Днес отново „ще отидем на гости“ на един от нашите онлайн и онлайв приятели. Това означава, че отново е време за нашата любима рубрика: „ОТ ВАС ЗА ВАС“.🙂

Човекът, който ще ни приеме в своята кухня, е Руска Лефтерова от София. По-рано през деня, тя се погрижи да ми даде една много хубава идея как сравнително бързо, но изключително лесно, да си приготвим:

ЛЕСНИ и СВЕЖИ HR БАНИЧКИ

Тя допълни: „кифлички, банички, както искаш, така ги наречи“. Е, аз искам да се казват БАНИЧКИ!😀 HR означава „Човешки ресурси“ – моята магистърска специалност. Защо ги кръщаваме точно така, ще запазим в публична тайна!😀

Продуктите, необходими за кифло-баничките на Руска, са следните:

  • 3 ч. ч. БРАШНО;
  • 1 ч.ч. КИСЕЛО МЛЯКО;
  • 1 БАКПУЛВЕР;
  • 1 пакетче КРАВЕ МАСЛО;
  • 250 г. СИРЕНЕ;
  • 250 г. КАШКАВАЛ;

Забележка от Руска: Тя използва чаена чаша, която е около 200 мл.

Индивидуален начин на приготвяне:

С ренде настъргваме сиренето и кашкавала, а бакпулвера го смесваме с киселото мляко. Когато сме готови с тези две дейности, смесваме обработените до момента продукти. Добавяме брашното и замесваме тесто. Първоначално, то става леко тричаво, но като доомесим добре, се получава хубаво тесто – леко грубо, заради сиренето и кашкавала.

Принципно, по стандартна рецепта тестото е добре да престои 1 нощ в хладилник. (бел. Миро – никога! Според мен, 1 час му е абсолютно достатъчно).

След като тестото е вече втасало, го разделяме на 3 части и разточваме кора, с дебелина около 7 мм. Нарязваме на малки квадратчета и започваме оформянето на нашите кифло-банички. Откъм едното ъгълче навиваме на малко ролце. Не е добре да притискаме много, за да не се спласти прекалено тестото.

Печем в загрята до 180-190 градуса фурна, до получаване на златист „тен“, като ползваме суха тава.😀

Както каза Русето: „Това е цялата философия!“.

Фото: Руска  Лефтерова

Фото: Руска Лефтерова

Ама пък колко е вкусно-о-о-о-о-о! Пробвайте и вие!

Благодаря на Руска Лефтерова за това, че сподели своята закуска с нас! Другия път няма да дойдем толкова на готово, а ще донесем поне един кисело мляко, за да си направим айрян!😀

Ако ти е харесала рецептата, която нашата приятелка сподели с нас, не се колебай да коментираш или да споделиш в своя профил в социалните мрежи. Ако имаш други идеи как да се приготвят страхотни банички, кифли и т.н., не се колебай да ни ги кажеш🙂

Ние сме широко отворени към теб и твоите кулинарни виждания!

Поздрави и доскоро готвене,

Малкият черпак в голямата кухня – Миро🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂