Ароматна баничка

Здравейте, неделно релаксиращи приятели!

Подозираме, че днес си почивате, както и допускаме, че се чудите каква бърза закуска да завъртите, че да не смути неделника си. Е, Сиска-Големият черпак, идва отново на помощ. Днес ще ви споделя рецепта за баничка, която напоследък доста уважаваме. Ето я и нея…🙂

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница, ръчно точени;
  • 1/3 кофичка кисело мляко;
  • 3 яйца;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • 150 г. масло;
  • сирене на вкус;
  • 1/2 к.ч. вода;
  • 1/2 к.ч. газирана вода.

Начин на приготвяне:

Последният път, когато приготвях тази баница беше, когато гстувахме на Миро-Малкият черпак. Тогава се забих в най-близкия магазин и купих ръчно точени „Одрински кори“. Няма значение кой е производителят, въпросът е да са пт дебелите😛

В купичка смесвате яйцата, киселото мляко и содата. В съд разтопявате маслото. Ако корите са кръгли би било по-удобно да завъртите баничката в кръгла тава и съответно в правоъгълна, ако формата на корите е такава. Та, избраната тава намазвате с мазнина и слагате първата кора. С лъжица нанасяте част от яйчената смес, след това половате с част от маслото и настъргвате сирене на едро. Слагате следващата кора и повтаряте упражнението.

Имайте предвид, че ако корите са дебели и кръгли, а вие правите тава с диаметър около 24 см., можете да ги разрежете на две и по тозо начин 3 кори ще са предостатъчни. В по-голяма тава слагайте смело всички кори без да ги делите. Ако са правоъгълни и малко по-тънки – 4-5 ви стигат. Но все пак всичко зависи от тавата и желаната дебелина на баничката.

Изпичате в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като я извадете, смесвате водата и газираната вода, заливате и я покривате за около 20 минутки.

После, хващате ножа или директно от тавата, личен избор😛 Ние решихме да си я нарежем😉

wpid-20151029_193527.jpg

Да ви е сладко, приятели!🙂

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂

И тъй като сме сигурни, че често приготвяте това изкушение, никак няма да ви се разсърдим ако споделите любимата си рецепта!🙂