Млечна баница

Здравейте, здравейте!

Днес си хващам големия черпак и запрятам ръкави да направя закуска… или по-скоро запретнах, но няма значение, важното е, че имам рецепта за споделяне с вас😛. Баницата е нещо, присъстващо, мисля, често на трапезите ни, но реших да ви споделя моя начин, който има три важни за мен, а предполагам и за вас характеристики – бърз, лесен и вкусен😛

Необходими продукти:

  • 1 пакет точени кори;
  • 3 яйца;
  • 1/2 к.ч. олио;
  • 800-900 мл. прясно мляко;
  • Сиренце на вкус.

Начин на приготвяне:

Взимате една тава, като големината й зависи от предпочитанията ви за по-тънка или по-дебела баничка. Аз използвам тавата на фурната, защото я обичам по-тънка. Намазвате я добре с олио и в нея накъсвате половината пакет кори. Късате, мачкате, накрая корите трябва да са на малки парчета. Натрошавате сиренцето и повтаряте процедурата с останалите кори.

Отделно разбивате на ръка яйцата, добавяте олиото и прясното мляко, разбърквате добре и заливате баницата с тази смес. С помощта на вилица разбутвате корите, за да влезе заливката навсякъде.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

wpid-2015-11-06-10.03.33.jpg.jpeg

Добър апетит!

Сигурни сме, че и вие приготвяте баница у дома, затова при желание от ваша страна, ще се радваме да оставите в коментар вашата любима рецепта!🙂


Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂