ПИЛЕШКО под шуба

Здравейте, хранителни ненаситници!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!

И днес съм се отдал на готвене… почти по рецепта.

Всъщност, това, което в момента си подготвям, е по идея, предложена от Светлана Иванова (посетител във FaceBook групата „В МОЯТА КУХНЯ“), оригинално изложена от Ицо Христов в сайта Modenita.BG. Истината е, че днес ми се ядеше месо и се сетих за тази готина хрумка на Светлана. Моята рецепта е малко по-различна от тяхната, надявам се да е и да изглежда също толкова вкусна.

Та, това, което ще хапна днес (а и в следващите 2-3 дни), е:

ПИЛЕШКО под шуба

След като се запознах с рецептата и на двамата кулинари, а след това минах през собствения си хладилник, в крайна сметка необходимите продукти придобиха следния точен състав:

  • 300-400 г. ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛКИ (филе, бяло месо – каквото ви се яде);
  • 100-200 г. ГЪБИ;
  • 1 кутийка СМЕТАНА ЗА ГОТВЕНЕ;
  • 2 супени лъжици КИСЕЛО МЛЯКО;
  • 3-4 супер лъжици МАЙОНЕЗА;
  • 1 голяма глава ЛУК;
  • 2 големи ПРЕСНИ ЧУШКИ (ПИПЕРИ);
  • 1 нормален ДОМАТ (не знам какво значи „нормален“ 😀 );
  • Малко ВОДА;
  • 100-200 г. СИРЕНЕ;
  • Малко ЛИМОНОВ СОК;
  • Малко ОЛИО;
  • СОЛ;
  • ЧЕРЕН ПИПЕР;
  • ЧУБРИЦА.

 

Начинът на приготвяне е крайно непретенциозен! Намазваме тава с олио, подреждаме пилешкото месо, а нагоре режем всичко, както ни дойде, и го подреждаме… по същия начин😀 Като приключим с всичко това, заливаме със смесените предварително сметана, майонеза, кисело мляко и вода. Накрая поръсих със сол, черен пипер и чубрица и получих следната НЕготова красота:

20151116_195721

А, след като прекарах тавата за около час в загрята на 200-230 градуса фурна, картината придоби следния вид:

20151116_210017

Най-накрая положих това и в чиния:

20151116_210605

И започвам да ям!

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂

Чао! И доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – МИРО🙂