Пиле с ориз

Здравейте, кулинарчета!

Сега ще ви драсна една рецепта, за ястие, което често приготвям и вярвам не само аз🙂 Не бих казала, че има нещо различно и сложно, просто ми хареса как се получи на външен вид и реших, че може и да бъде полезно за някого🙂 И между другото – аз съм Сиска – Някакъв си черпак в някаква си (моята) кухня, ако се доверим на клипчето към рецептата ни за торта „Гергана Бинева“ 😀 Е, нека да започваме:

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч ориз;
  • 7-8 ч.ч. бульон;
  • 1/2 пиле или колкото ви се намира;
  • 1/2 морков;
  • 1 малка глава лук;
  • микс от сушени подправки (по желание);
  • пипер меланж на зърна;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Сварявате пилето до готовност. Стремете се да отпенвате без да разбърквате, за да имате бистър бульон, който да използвате за ориза. След това измивате ориза под течаща вода. Слагате в тавичка. Настъргвате на едро лука и моркова. Добавяте подправките и солта. Слагате нобходимото количество бульон. Аз използвам ориз баланс и се доверявам на инструкциите на опаковката за количеството вода. По прицнип за бял ориз дозата е 1:4 съотношение ориз:вода. Ако бульонът ви е твърде мазен, бихте могли да го разредите с вода, ако не сте почитатели на мазната храна. Разбърквате добре и нареждате свареното пиле в тавата.

Мятате в загрята на 220 градуса фурна до готовност!20151116_133640

Да ви е сладко!🙂

Ако имате друго виждане за нещата, ще се радваме да го споделите!🙂

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас!🙂