Солени кошнички

Здравейте, кулинарни приятели!

Аз съм Сиска – Големият черпак и днес ще ви покажа нещо интересно, подходящо както за предястие, така и за салатка. Приготвянето му е лесно, бързо и ефектно – любима комбинация!

index

Необходими продукти:

  • 1 пакет разточено тесто за пица (нямах време да меся, но ако на вас ви се намира, тесто от прясно мляко, мая, сол, захар, брашно и малко масълце би свършило чудна работа);
  • 150-200 г. шпеков салам;
  • 250 г. грах от консерва/буркан;
  • 1 малък морков;
  • 2 с.л. бели стафиди;
  • 200 г. заквасена сметана;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • стръг магданоз за украса.

Начин на приготвяне:

Доразточете готовото тесто на тънък лист. Ако си замесвате у дома, процедурата е същата – точите до получаването на тънък около 3-5 мм. лист тесто. С помощта на широка чаша отрежете кръгчета. Разтеглете краищата и поставете във форма за мъфини. Печете в предварително загрята на 230 градуса фурна до готовност.

Нарежете шпековия салам на кубчета. Добавете граха и настържете моркова на ситно. Прибавете стафидите и сметаната и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

След като кошничките се изпекат и изстинат ги напълнете с вече готовата смес. Украсете по желание с листенца магданоз.

20151128_161250

Да ви е сладко! Чудно изглеждат, нали?😛

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂