Пълнени картофки

Здравейте, здравейте!

Днес ще споделя с вас нещо много вкусно, което търпи промени според вкусовите ви предпочитания. Дам, говорим за пълнени картофки. Как направих аз своите – предстои да разберете😛

Необходими продукти:

  • 10 средно големи картофа;
  • 3-4 с.л. настърган пармезан;
  • 3-4 с.л. настърган кашкавал;
  • 2 с.л. размекнато масло;
  • 3-4 с.л. заквасена сметана;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

В леко подсолена вода сварявате обелените картофи. След като се охладят ги разрязвате на две и с помощта на лъжица ги издълбавате. Към издълбаното количество картофи прибавяте всички останали съставки. Разбърквате добре, напълвате картофените лодчици и печете в предварително загрята на 240 градуса фурна до зачервяване.🙂

20151128_192844.jpg

Е, това бе днешното предложение от мен – Сиска-Големият черпак! Добър апетит!🙂

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂