Бъркани яйца

Здравейте, приятели!🙂

Аз съм Сиска – Големият черпак в Голямата кухня и днес отново поставям началото на здравословното хранене… поне за мен😀 И тъй като сегашната продължителност на този етап ще е поне година, реших да обособя такава категория в нашия блог!🙂 Та, нека полеем с чаша вода със стайна температура категорията „Диетични предложения“!🙂 Ето я и първата вкусотия, заслужила мястото си тук😛 Предложенията в категорията няма да блестят с кой знае каква оригиналност, но обещавам, че ще са бързи, лесни, вкусни иии… удобни, тъй като във всяка една рецепта ще посочвам приблизителните стойности на белтъчините, въглехидратите, мазнините и калориите, които съдържа ястието🙂

Продукти Белтъчини (g) Мазнини (g) Въглехидрати (g) Калории (kcal)
2 яйца 25.8 22.4 1.4 314
70 г. нискомаслена извара 9.8 1.4 2.8 81.9
100 г. тиквичка 0.6 0 3.7 17
1 пипер (около 40 г.) 0.4 0.12 2.4 12.4
1 ч.л. сушен магданоз 0 0 0 0
Общо 36.6 23.92 10.3 425.3

Начин на приготвяне:

Нарязвате на кубчета тиквичката и пипера. В сух тефлонов тиган ги запичате, докато получат приятен загар. В това време разбивате с вилица яйцата, прибавяте при тях изварата и магданоза и разбърквате отново енергично. След като имате вече запечени зеленчуци, изсипвате яйчената смес в тигана и разбърквате до нейното сготвяне. Сипвате в една купичка и ето ви една чудесна закуска, а защо не и обяд.🙂 Лесно, бързо, вкусно и здравословно!🙂

20151207_134223

Това беше първата рецепта от нашата здравословна категория😛 Очаквайте още съвсем скоро!🙂

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂