Мини кюфтенца с моцарела

Здравейте, приятели!

Днес ще ви споделя една бърза и вкусна рецепта. Беше чиста доза експеримент, но резултатът беше вкусен.🙂 Ето я и нея:

Необходими продукти:

  • 300 г. телешка кайма;
  • 1 яйца;
  • 3 с.л. галета;
  • черен пипер и сол на вкус;
  • няколко стръка магданоз, нарязан на ситно;
  • 1 пакетче моцарела (125 г.).

Начин на приготвяне:

Смесваме всички съставки в купа без моцарелата, объркваме добре и оставяме да се смесят добре вкусовете. В това време нарязваме моцарелата на малки кубчета (около 25 броя). Намазняваме си ръцете или ги намокряме с вода и оформяме топче от кайма, в което поставяме моцарела, окръгляваме и нареждаме в тава. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

20151128_192136

П.С. По желание можете да сготвите като изпържите кюфтенцата или да ги оваляте в галета преди печенето. Освободете въображението!🙂

Добър апетит!

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Вкусна вечер и доскоро готвене,

Големият черпак в голямата кухня – Сиска 🙂