Торта „Мила“

Здравейте, скъпи приятели!

Нашата рубрика „от ВАС за ВАС“ добавя едно ново попълнение. Това е рецептата на торта „Мила“, която аз съм представяла вече по малко по-различен начин. Моята рецепта можете да видите тук>>. Но сега не говорим за мен😛 Рецептата ни е предоставена от Роси Маринова. Аз бих опитала да я направя отново, но с нейните промени🙂 Описала е рецептата много добре, затова и ще си позволя да я копирам директно :)

Необходими продукти:

  • 2 опаковки бишкоти (класическите за България);
  • 4 яйца;
  • 250 гр масло;
  • 4 с.л. какао;
  • 2 ч.ч. прясно мляко;
  • 200 гр орехи;
  • 1 ч.ч. и 4 с.л. захар (+2 ч.ч. за карамел);
  • 50 г. ром;
  • 1 шоколад.

Начин на приготвяне:

Разбива се с миксер маслото с 4 жълтъка и с 1 чаена чаша захар до получаване на пяна. Прибавя се какаото (размито на кашичка) към масления крем. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и 4 с.л. захар, но ги прибавяме една по една. Белтъците се добавят към масления крем постепенно.

Идва ред на сглобяването на тортата. Използвайте торта за форма с падащо дъно. В прясното мляко се прибавя рома. Орехите се нарязват и запичат леко и се оставят да изстинат. Започваме да топим една по една бишкотите в млякото с рома и да ги подреждаме във формата. След плътно покриване на дъното, замазваме с крем и поръсваме с част от орехите. Тук добавям и крокан, който  приготвям по следния начин:

В добре загрят съд с тефлоново дъно изсипваме половин чаша захар и бъркаме, докато се стопи. През това време на мивката приготвяме тенджера пълна със студена вода. Когато захарта е напълно разтопена, я изсипвам във водата и веднага с решетъчна лъжица вадим крокана, който е като мрежичка и го начупвате с ръце в чиния. След като добавите върху тортата от него, отново се редят бишкоти, крем, орехи и пак крокана. Оставете си половин чаена чаша от масления крем за следващия ден за завършване на тортата.

Тортата престоява една нощ. На другия ден махате страничния ринг и замазвате с останалия крем и украсявате по желание. С настърган шоколад й върви най много, само че не става за рожден ден и за духане на свещички , защото тръгва да лети настърганият шоколад по цялата маса… така че, украсата по желание и според случая.😛
12375250_10205048153714647_6864120758589875257_o
Е, това беше рецептата на нашата приятелка Роси!🙂 Надяваме се да ви е харесала и да я опитате, след което да изкажете мнение!🙂
Ако и вие искате да споделите някоя любима рецепта с нас – пишете ни на FaceBook страницата ни Вилица и лъжица / Fork and Spoon
Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂