МИНИ БАНИЦИ С ПРАЗ (празници)

Здравейте, кулинарни криминалисти!  

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня.😀

Ред си е отново да ви врътна по една… баница😀 Тоя път ще са точно две, при това – наведнъж😉

Първоначалната идея беше съвършено различна, но, в крайна сметка, взеха че се получиха две мини тави, пълни с готови, изпечени:

МИНИ БАНИЦИ С ПРАЗ (празници!😀 )

 

Една идея, след като приключих с подготовката, ми стана ясно, че списъкът с необходими продукти, придружен с приблизителните левови равностойности, е следният:

ПРОДУКТ ПРИБЛИЗИТЕЛНА СТОЙНОСТ
1 пакет ГОТОВИ КОРИ 2.00 лв.
3 бр. ЯЙЦА 0.64 лв.
1 ч.л. СОДА БИКАРБОНАТ 0.01 лв.
1 кофичка (400 г.) КИСЕЛО МЛЯКО 0.89 лв.
200 г. ПРАЗ ЛУК 0.32 лв.
ВОДА 0.01 лв.
70 мл. ОЛИО 0.32 лв.
150 г. СИРЕНЕ 0.52 лв.
Общо: 4.71 лв.

И така. Начинът на приготвяне, типично за моите рецепти, е бърз, лесен и меко казано елементарен. Като моите готварски умения😀😀😀

Разбъркваме киселото мляко и содата, като ги оставяме за няколко минути, за да се загаси содата. Отделно от тях, разбиваме яйцата и ги добавяме в киселото  мляко. Прибавяме натрошеното сирене, накъсани на дребно кори за баница, още 50-60 мл. олио. И бъркаме.

На котлона слагаме нарязан на дребно праза, в малко загрята вода. След като се задуши добре и омекне, добавяме олио, за да се запържи леко. Когато това се случи, добавяме праза към вече готовата смес, която вече направихме.

След като добре ги разбъркаме, слагаме сместа в тава, в която предварително сме сложили омазнена хартия за печене (нямам, както се вижда на снимката!!!). Или в 2 малки тавички… Или в 3 по-малки😀 И т.н.!

praznik

Фурната: Първо я загряваме до 250 градуса, слагаме тавата и намаляме градусите до 200. Печем, докато придобие прекрасен вид! А ароматът е неописуем!!!

 

20151220_182838

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене,

Малкият черпак в голямата кухня – Миро🙂