Салата „Тумбестата чушка“

Здравейте, кулинари!

Днес ще ви предложа една салатка, на която поопаднах съвсем случайно в Поморие. Много ми хареса и веднага щом се прибрах се опитах да я повторя … бих казала, че опитът беше доста сполучлив😛 Това беше отдавна и не помня как я бяха кръстили в механата, но бих казала, че това име доста й подхожда😀

Необходими продукти:

  • 3-4 средно големи чушки /пиперки – отново намесваме краищата на България :D/;
  • 100-150 г. сирене;
  • 2 с.л. сметана (можете да замените с крема сирене или извара – за броящите калории);
  • 3-4 стръка копър.

Начин на приготвяне:

Измийте и избушете чушките. Смесете в купа сиренето със сметаната. Напълнете чушките и нарежете на ивици около сантиметър и половина с остър нож. Подредете ги в чиния и поръсете с нарязания копър.

20151121_203615

Воала!🙂 Добър апетит!🙂

До скоро готвене от мен, Сиска – Големият черпак в Голямата кухня!🙂

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂