Тиквеникът на мама Мими

Здравейте, празнуващи хора!🙂

Аз съм Сиска – Големият черпак и реших по примера на Миро – Малкият черпак, да споделя рецепта на моята мила майчица🙂

Започвам с една хубава новина! Ние – двата черпака, организираме малка игра за нашите верни почитатели и последователи! От нея, бихте могли да спечелите малък подарък от нас! Повече информация можете да получите, като щракнете върху настоящия текст. Целият е връзка към играта!😀

Та, първата нейна рецепта, която ще намери място тук е тематична и е за тиквеник😛

Необходими продукти:

  • 1 пакет точени кори;
  • 200 г. настъргана тиква;
  • 200 г. настъргана ябълка;
  • 200 г. настърган морков;
  • 1 ч.ч захар;
  • 1 ч.ч нарязани орехи;
  • 1/2 ч.ч олио;
  • 1-2 ч.л. канела;
  • 1 ванилия;
  • няколко супени лъжици олио за намазване на корите;
  • Пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:

В тенджера слагате тиквата, морковите и ябълката, добавяте олиото и включвате котлона на силна степен. При често бъркане запържвате продуктите. След като си пуснат водичката ги оставяте докато изври. Добавяте захарта, канелата и ядките (тези продукти търпят промени, понеже количеството им е обусловено от вкусовите предпочитания).

Вземате две кори, намазватв горната с малко олио, поставяте от плънката в началото на кората и навивате на руло. Редите в намазнена тава. Повтаряте това, докато ви свършат продуктите или мястото в тавата😀 Намазвате рулата отгоре с олио. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност. Поръсвате с малко вода и завивате да се задуши. Като поизстине поръсвате с пудра захар.

2015-12-26-20.01.02.jpg.jpeg

Надяваме се да ви е харесала нашата рецепта, желаем ви добър апетит!🙂

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашатаFaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂