Пилешки сърчица по селски

Здравейте, кулинари!

Започвам с една хубава новина! Ние – двата черпака, организираме малка игра за нашите верни почитатели и последователи! От нея, бихте могли да спечелите малък подарък от нас! Повече информация можете да получите, като щракнете върху настоящия текст. Целият е връзка към играта!

Днес ще ви споделя една рецепта, която беше плод на малко знания и повечко въображение. Много добро мезе за вино или пък биричка, зависи от предпочитанията ви. Събрахме се с Миро – Малкият черпак и експериментите отново започнаха😛

Необходими продукти:

  • 500 г. пилешки сърчица;
  • 2 глави лук;
  • 2 моркова;
  • 1/2 буркан консервирани домати;
  • 20 г. масло;
  • сол, черен и червен пипер на вкус /чубрица и бял пипер по желание/.

Начин на приготвяне:

Почиствате и измивате сърчицата, след което ги сварявате. В тиган разтопявате маслото. Запържвате лука, нарязан на едро. Добавяте морковите, нарязани на кръгчета и отново задушавате. Прибавяте вече сварените сърчица и доматите и похлупвате. Намаляте котлона и изчаквате 15-тина минутки, докато вкусовете добре се смесят. Накрая овкусявате със сол, черен и червен пипер. По желание можете да добавите и бял пипер.

20151121_203727

Сипвате чаша любим алкохол и воала!🙂 Добър апетит!🙂

Днес това беше рецептата от мен, Сиска – Големият черпак. Дано ви е харесала🙂

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашатаFaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂