БАНИЦА „РУСКА САЛАТА“

Здравейте, хора с празни хладилници!

Аз съм Миро – Малкият експериментиращ черпак в голямата кухня.😀

Съвсем набързо ще ви намятам един скромен текст, с който ще ви представя поредното кулинарно безбожие, което си направих днес. Историята е кратка и безинтересна😀 Прибрах от работа, реших, че ще врътна нещо бързо, като по този начин, ей така – предновогодишно, да си изпразня хладилника… И в крайна сметка се получи някакво безумие, което съм склонен да кръстя:

БАНИЦА „РУСКА САЛАТА“

Необходимите продукти за това шантаво нещо, са следните:

  • Останалите от предишно готвене КОРИ ЗА БАНИЦА – 150 г.;
  • Последната 1 кофичка КИСЕЛО МЛЯКО – 400 г.;
  • 1 ч.л. СОДА БИКАРБОНАТ (имам още!);
  • Последните 3 с.л. МАЙОНЕЗА;
  • Последните 2 КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ;
  • Останалият ½ МОРКОВ;
  • Последните 150 г. КРАВЕ СИРЕНЕ;
  • Последните 50 г. КРАВЕ МАСЛО;
  • Останалите в хладилника 3 с.л. ГРАХ;
  • ½ ч.ч. ОЛИО.

Така! Тъй като не разполагам с много време, директно се мятаме към начина на приготвяне. Обещавам, че той ще бъде изразен в точно четири сложносъставни изречения:

  1. В киселото мляко загасяме содата, а след като обемът се увеличи, накъсваме към тази смес корите за баница;
  2. В отделен съд настъргваме краставичките, моркова и сиренето, като към тях добавяме яйцата, майонезата и граха и здраво разбъркваме.
  3. Смесваме всички смеси, получени при изпълнението на стъпки 1) и 2), добавяме олиото, доразбъркваме и изсипваме така получения микс в добре намаслена тава, върху хартия за печене;
  4. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна, до момента, в който всичко това се запече добре.

banica-ruska-salata

Финалният резултат е умопомрачително интересен:

20151230_192213

Е? Какво ще кажете? Четири изречения ли са? Четири са! Айде сега: ДА ЯДЕМ!😀