СПАГЕТИ „Кристине Ди Кова“

Здравейте, прекрасни хора!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!😀

Тъй като днес е първият особено снежен ден за новата годината… а и за миналата, кажи-речи, значи точно днес е идеалното време за климатик, кухня, готвене и ядене!😀 Стой и гледай само!😀

 Преди да премина към съществената част от поста ми, искам да ви припомня една малка новина! Ние – двата черпака, организирахме скромна игра за своите верни почитатели и последователи! От нея, бихте могли да спечелите малък подарък от нас! Повече информация можете да получите, като щракнете върху настоящия текст. Целият е връзка към играта! :D 

Както често се случва напоследък, така и днес имам гости. По-скоро един гост! От женски пол! Моята гостенка – Криси, също обича да готви… И да яде! В тази връзка, се чувствам като на седмото небе😀 И точно благодарение на нейните умения и моят кулинарен съпорт (това иде да значи „подкрепа“), сътворихме превъзходните:

СПАГЕТИ „Кристине Ди Кова“

Тъй като изгарям от изпепеляващо желание да продължа да ям – нещо, което правя непрекъснато през последните 2 седмици, директно ви споделям списъка с необходимите продукти за нашите спагети😀

ПРОДУКТ ПРИБЛИЗИТЕЛНА СТОЙНОСТ
1 пакет СПАГЕТИ 1.60 лв.
600 мл. ДОМАТЕНО ПЮРЕ 1.80 лв.
150 г. БЕКОН 3.60 лв.
СОЛ 0.01 лв.
ЧЕРЕН ПИПЕР 0.01 лв.
БОСИЛЕК 0.01 лв.
200 г. ГЪБИ 1.11 лв.
1 глава ЛУК 0.06 лв.
20 мл. ОЛИО 0.10 лв.
100 г. ТОПЕНО СИРЕНЕ 1.20 лв.
МАГДАНОЗ 0.01 лв.
ОБЩО: 9.51 лв.

 

Предварително искам да подчертая, че нямаме претенции настоящата публикация да се отличава с особена уникалност. Всички прилики с други, познати за вас, рецепти са изключително случайни и не е търсен подобен ефект. Ако нищо не разбрахте от последното изречение, не ви обвинявам – АЗ – СЪЩО!😀

И така! Начинът на приготвяне следва следната хроноЛОГИКА:

В дълбок тиган, слагаме на котлона олиото, докато се загрее силно. В него прибавяме нарязания на дребно лук, докато леко се запържи. Едва тогава към него добавяме бекона и гъбите. Бъркаме смело до момента, в който беконът се позачерви, а гъбите – задушат. Точно в този момент, слагаме доматеното пюре… и започва едно досадно и непрекъснато бъркане, за да не загори сместа… и да не изцапаме цялата кухня със соса.😀 Дори и да се случи това, ще търкаме… Заслужава си да омажем обстановката, в името на вкуса!😀

След 15-20 минути, благодарение на котлона и непрекъснатото ни бъркане, сосът е готов – изпарила се е достатъчно голямо количество влага от доматеното пюре. Само овкусяваме с малко сол, черен пипер и босилек… Прибавяме топеното сирене и магданоз… и сме съвсем готови.

Отделно от соса (разбира се!!!), слагаме на котлона вода за спагетите. Към нея прибавяме малко сол, босилек и олио. Когато водата заври, слагаме спагетите и ги разбъркваме периодично, докато се сварят. Отцеждаме. При тях слагаме готовия сос, оставяме ги на котлона и бъркаме още минутка, за да могат вкусовете на спагетите и соса да се слеят.

И СМЕ ГОТОВИ:

20160102_191516

Толкова вкусно изглеждат и ухаят, че директно ви оставяме да си ги приготвите, а ние започваме да ядем! Много!😀😀😀

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро!🙂