БУТЕР ПИЦА

Здравейте, любители на бързото хапване!

Аз съм Миро – Малкият черпак в една голяма, приятелска кухня!😀

 

В самото начало, когато се включих в екипа на https://chefpencheva.wordpress.com/ и създадохме фейсбук страницата Вилица и лъжица / Fork and Spoon, аз започнах да ви представям своите виждания за това какво се готви по бърз, лесен, евтин и вкусен начин. Известно време по-късно, обаче, започнах да се понаучавам да готвя и затова малко оставих на заден план тази тенденция. Е, сега се връщам директно към нея, като днес ще ви покажа снощи, докато бях на гости на едни мои много близки приятели, как приготвих много лесна, бърза и вкусна

БУТЕР ПИЦА

Всъщност, идеята никак не е моя, а леко я „краднах“ от някакво клипче, което видях преди доста време в интернет. Все едно! Така или иначе, моят вариант е значително по-различен от онзи, заради това директно ще се засилим него🙂

Така-а-а-а-а-а. Необходимите продукти за това прекрасно чудо от тесто са следните:

 

·         1 пакет БУТЕР ТЕСТО (800 г.);

·         6 с.л. ДОМАТЕН СОС (може лютеница или каквото там имате);

·         50-60 г. СИРЕНЕ (може и без него);

·         50-60 г. КАШКАВАЛ (може и с друго подобно нещо);

·         ½ парче НАДЕНИЦА (може и друг колбас).

Изобщо-о-о-о-о-о – всичко може😀 По желание на домашните любимци.😀

Начинът на приготвяне следва простата логика на бързата и елементарна кухня!

Разстиламе размразеното бутер тесто, прегъваме го през половината и върху него поставяме достатъчно голяма чиния. Тя трябва да е с такъв размер, че отвсякъде около нея да остава тесто. Разрязваме с нож около чинията и отстраняваме изрезките. Така вече имаме два бутер блата.

Върху долния мажем с доматен сос, поръсваме с малко настъргани сирене, кашкавал и колбас. Овкусяваме с подправки по собствено предпочитание и слагаме отгоре втория блат.

В средата слагаме малка чашка или капачка по начин, достатъчно адекватен, че да можем да притиснем тестото. С нож, разрязваме средно широки лентички. Всяка една от тях засукваме 2-3 пъти. Когато сме готови, мажем с яйце или поръсваме с кашкавал (аз предпочетох второто).

Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна… И крайният ефект е покъртително готин:

20160111_204005.jpg
И ВКУСЕН! Консумира се горещо!😀 И препоръчвам горещо!😀

 

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене!

Малкият черпак на гости в една приятелска, голямата кухня – Миро и неговите приятели!🙂