Торта от кисело зеле

Здравейте, приятелчетаааа!

Днес пак се вихрих в кухнята и какво ли да роди главата ми😀 Нещо, което въпреки странния му външен вид е безумно вкусно (на кратко сарми, ама почти😀 ) Реших да опитам, тъй като много обичам сарми, но нямах време да навивам и се получи… това!

20160112_150843

Как да го приготвите – следва да разберете🙂

Необходими продукти:

  • едно известно количество плънка (можете да погледнете как я приготвям ТУК);
  • половин кисела зелка;
  • 1/2 ч.ч. олио.

Начин на приготвяне:

След като приготвите плънката, вземете кексова форма, без значение от формата и големината. Намажете добре страните и дъното с част от мазнината. Поставете по два зелеви листа, докато покриете дъното. Разпределете върху тях малко от плънката и покрийте с 1 зелев лист. Залейте го с 3-4 с.л. олио и продължете да редите, докато въ свършат продуктите. Завършете отново с два зелеви листа. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 250 градуса фурна за около час, час и нещо. След това разпокрийте и запечете до готовност🙂

20160112_151028

Надявам се идеята да ви е харесала! До скоро готвене!

Големият черпак в голямата кухня – Сиска

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂