ИТАЛИАНСКА МАКАРОНЕНА САЛАТА по български

Здравейте, чревоугодници!

Аз съм Миро! И, бидейки в ролята на Малкия черпак в голямата кухня, отново ще ангажирам вашите време, внимание и апетит с моите не много чевръсти пръсти😀

И това е така, защото аз и моята колежка Сиска – Големият черпак, обичаме да споделяме с вас идеи какво да сготвим и как да го приготвим! (Харесах си прелюдията!😀 )

Честит първи февруари! Едва ли има голямо значение, но до рождения ми ден остават още само 20 дни😀

След като в края на месец януари (т.е. вчера!) ви демонстрирах с текст, снимки и видео как да „изобретим“ перфектната ДОМАШНА МАЙОНЕЗА, днес ще ви покажа по какъв начин я оползотворих. Именно затова, в следващите няколко десетки реда, ще прочетете как сътворих

ИТАЛИАНСКА МАКАРОНЕНА САЛАТА по български

Заглавието кърти! :D Тази салата е едно от любимите за мен неща, които мама често приготвяше, когато бях малък. А и продължава да го прави!🙂

Така-а-а-а-а! По темата, че пак се отплеснах.

Списъкът с необходими продукти има долу-горе следния вид:

  • 1 пакет ПАСТА (някакви макаронени изделия, каквито имате под ръка);
  • 200-300 г. МАЙОНЕЗА (1 голяма кутийка или доволно количество домашна);
  • 3-4 броя КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ;
  • ½ МОРКОВ;
  • 20-30 г. ГРАХ;
  • 100 г. КОЛБАС (аз ползвам шпеков салам);
  • СОЛ;
  • ЧЕСЪН НА ПРАХ;
  • ЛИМОНОВ СОК.

Начинът на приготвяне е елементарен, но отнема малко време:

Варим макароните, като, след като са готови, ги оставяме известно време в горещата вода, за да се надуят добре. След това ги прекарваме през 2-3 студени води, за да стегнат.

Ако морковът ви е от трушия, всичко е наред! Просто нарежете на дребни кубчета. Ако е пресен, обаче, пак го нарежете, но препоръчвам да се свари, докато омекне, на котлона във вода с малко сол и оцет. Колбасът и краставичките също следва да бъдат нарязани на дребно.

Когато всичко това е готово, е време да смесваме нещата. Слагаме всичко заедно – макароните, колбаса, граха, моркова, краставичките, майонезата, малко чесън на прах, сол и лимонов сок. И бъркаме!

salata

Крайният резултат е зашеметяващ!

20160131_194614

Препоръчвам да оставите салатата за няколко часа в хладилника, за да могат всички вкусове да се смесят и да придобие едно наистина страхотно „галене“ на душичките ви!

Е, това е от мен! Наистина много обичам тази салата! Надявам се и на вас да ви допадне!

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро!🙂