Сирене по шопски

Здравейте, кулинарни експериментатори!

Нещо напоследък задачките ми са в повечко и гледам да спретвам набързо вечерята. Точно и в този дух (бързо и вкусно) е днешното ми предложени към вас. Честно казано нямам идея, дали точно така се прави сирене по шопски, но пък аз го обожавам така приготвено🙂 Не си падам особено по месото, но за любителите му, винаги може да нарежете една наденица вътре😀

Необходими продукти (за 4 гювечета):

  • 1 буркан домати от консерева;
  • 1 буркан печен пипер;
  • 4 плочки сирене;
  • 4 плочки кашкавал;
  • 4 яйца;
  • 4 с.л. олио, червен пипер и чубрица (черен пипер по желание).

Начин на приготвяне:

Строявате гювечетата едно до друго. Обелвате пипера и същинската част приключва😀 Разпределяте доматите в гювечетата, прибавяте нарязания печен пипер и по 1 с.л. олио във всяко гювече. Разбърквате и след което поставяте плочките сирене и кашкавал една до друга, за да се получи равна повърхност, върху която чуквате по едно яйце. Поръсвате с червен пипер и чубрица и затваряте гювечетата.

Така би трябвало да изглеждат преди сауната😀

20160120_145350
Редите ги в тава и ги слагате в студена фурна на 250 градуса за 1 час.

Ето го и резултата:

20160120_212548

Да ви е сладко!

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене!

Големият черпак в голямата кухня – Сиска 🙂