Почти пролетни рулца… с кренвирш

Здравейте, приятели!

Отново е време да се готви и чуденето започва! Какво да бъде днес… отново трябва да е бързо, това е ясно… отварям хладилника и виждам не чак много продукти, но това, което ми се набива на очи са едни кори, печени на сач и вакуумирана опаковка кренвирши… е, чуденето приключи. Да се захващаме за работа!🙂

Необходими продукти (за 6 броя):

За пуричките:

  • 2 листа кори, печени на сач;
  • 2 кренвирша;
  • 6 тънки резена кашкавал;
  • 1 яйце.

За соса:

Всичко е супер елеменарно и уникално бързо. Разбивате яйцете с вилица в купичка. Вземата кренвиршите и ги делите на три равни половини, всяка от които разполовявате през средата. Режете кашкавала на 6 резена, разделяте на три равни части корите по ширина и започваме с навиването. Взимате едната част от кората, намазвате я с яйце. В началото поставяте две половинки кренвирш, които в средата са разделени от резен кашкавал. Подвивате краищата на кората и започвате да навивате на стегнато рулце.

20160207_184719

Повтаряте това упражнение и с останалите рулца, след което всяко едно потапяте в яйцето и редите в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. През това време забъркайте майонезата и я смесете с киселото мляко. Сервирайте пуричките топли🙂

20160207_191547

Дано предложението ми да ви е харесало! Желая ви добър апетит!

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Толкова от мен за днес! Надявам се да ви е допаднала моята хрумка! 🙂

Големият черпак в голямата кухня – Сиска 🙂