КЮФТЕТА в лучена одежда

Здравейте, любители на кюфтетата!

Ние сме двата черпака в голямата кухня – Сиска и Миро!🙂

Днес отново се събрахме на общ терен и сътворихме 2-3 нови предложения, които предстои да видите в близките дни.

Едно от тях е:

КЮФТЕТА В ЛУЧЕНА ОДЕЖДА

Предварително искаме да се извиним за това, че тази наша гозба не изглежда особено прекрасно, но, уверяваме ви, много е вкусна!

Всъщност, това, което предстои да прочетете и, надяваме се, изпробвате, е точно това – кюфтета, облечени качествено в лукова дреха.😀

Списъкът с необходимите продукти има долу-горе следния вид:

  • 500 г. КАЙМА (каквато си обичате);
  • 2 големи глави ЛУК;
  • 50 г. КАШКАВАЛ;
  • 1 бр. ЯЙЦЕ;
  • ЧУБРИЦА;
  • СОЛ;
  • ЧЕРЕН ПИПЕР;
  • ЧЕРВЕН ПИПЕР;
  • 2 с.л. ГАЛЕТА.

И-и-и-и, ето какво правим:

Приготвяме си каймата – т.е. смесваме всичко – каймата, кашкавала, солта, яйцето, галетата, чубрицата, двата вида пипер и размесваме хубава кайма.

Разрязваме главите лук през половина… Ние пробвахме и двата варианта на разрез. След това, отделяме всички люспи една от друга. Пълним люспите и ги съединяваме по размери.

kyu2

Процедурата завършва с печене в загрята до 240 градуса фурна за време, достатъчно, за да се изпекат както кюфтаците, така и лукът край тях. След 30-на минути НАПАДАМЕЕЕЕ!😀

kyu1

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене!

Голямото и малкото черпаъс в голямата кухня – Сиска и Миро🙂