МОРКОВЕНА ТОРТА

Здравейте, кулинарни любители!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!😀

Както можете и сами да се сетите, въпреки че за повечето от вас съм просто една виртуална фигура, която се опитва да готви и след това пише манджите си по особено безумен начин, и аз, като всички други, имам рожден ден.😀 Това беше страшно встъпление!

Започвам с кратък виц:

Зайо отишъл в новата сладкарница на мечката и попитал:
-Имате ли морковена торта?
-Не, не продаваме-отговорила мечката.
На другия ден Зайо пак отишъл в сладкарницата:
-Имате ли морковена торта?
-Съжалявам, но не предлагаме морковена торта.
Мечката си помислила: “Щом всеки ден идва да търси морковена торта, аз защо не взема да направя?”
На другия ден Зайо отново отива в сладкарницата и пита:
-Имате ли морковена торта?
-Имаме, имаме-доволно му отговаря мечката.
-Много е гадна, нали?
(оригинален източник: http://smeshni.eu/)

Е, преди няколко дни празнувах и точно заради това с колежката по черпак – Сиска (по-големият черпак от двамата), сътворихме странна, но все пак една любимите ми торти, която е

МОРКОВЕНА ТОРТА

Нашата разработка е инспирирана от рецептата, публикувана в сайта http://www.bonapeti.bg/. Но не е точно същата. Продуктите, необходими за морковена торта, достатъчно голяма, за да засити близо 25 души, са следните:

  • 1000 г. НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ;
  • 600 г. БРАШНО;
  • 400 г. ЗАХАР;
  • 6 бр. ЯЙЦА;
  • 100 г. ЕДРО НАЧУПЕНИ ОРЕХИ;
  • 20 г. БАКПУЛВЕР;
  • Солидно количество КАНЕЛА;
  • 200 мл. ОЛИО;
  • 1 щипка СОЛ;
  • 2 пакетчета КРЕМ-СМЕТАНА на dr. Oetker;
  • 300 мл. ПРЯСНО МЛЯКО.

И така-а-а-а-а-а. Начинът на приготвяне на тортата е супер елементарен:
Смесваме почти всички продукти – морковите, брашното, захарта, яйцата, орехите, бакпулвера, канелата, олиото и солта. От това действие ще получим сместа, която следва да изпечем в предварително загрята до 180 градуса фурна. Необходимото време за печене е 50-60 минути.
Приготвяме крема, като с миксер разбиваме съдържанието на 2-те пакетчета крем-сметана с аромат на ванилия и млякото. Правим го, докато се получи гъста сметана.
След като блатът се изпече, го оставяме за известно време, за да се охлади. След това го разрязваме на две (така стават два блата). Върху едната половина нанасяме сметана. Поставяме втория блат. Отново мажем със сметана и аранжираме по свое усмотрение.

morkovcake

Нашата торта изглежда по следния начин:

12528610_10207864915117211_1496982764_o

Уверявам ви! Много е вкусна! Дори и колегите ми я харесаха!

Ако ви харесват нашите кулинарни идеи, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂