Хрупкави банички

Здравейте, приятели!

Напоследък времето е все по-дефицитно… но пък днес откраднах няколко минути, за да споделя с вас тези банички. Те са супер елементарни и съм убедена, че много от вас ги приготвят, но тъй като са уникално вкусни, считам, че е редно да намерят своето място в нашия пъстър блог🙂 Та, ето ги и баничките:

Необходими продукти:

  • 5 кори за баница;
  • 30 г. разтопено масло;
  • 2 яйца;
  • 100 г. сирене (или колкото поеме);
  • копър по желание.

Начин на приготвяне:

Разделете корите на баница на три равни части по дължина. Разбийте яйцата, натрошете сиренето и прибавете копъра. Намажете кората с масло. Поставете малко в началото плънка и навийте така, че да се образува триъгълниче. И така с намотаване – докато свърши кората.

Дано разбрахте навиването, че бях толкова омацана, че нямаше как да направя снимка – показно😀

Поставете баничките в намазнена тава и печете на 220 градуса до приятен златист цвят и звук от разпукващата се коричка😛

20151211_194506

Да ви е сладко! Аз обичам тези банички с домашно кисело млекце, което си правя от скоро😛 Може да споделите в коментарите и вие как ги харесвате😛

Ако нашите предложения ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂

Разгледайте и останалите рецепти, които аз и моят свиден братовчед – Миро, ви представяме в нашия семеен блог – ChefPencheva.Wordpress.Com :)

Доскоро готвене!

Големият черпак в голямата кухня – Сиска  🙂