ВИНЕНО СВИНСКО МЕЗЕ

Здравейте, осезаемо негладуващи хора!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!😀

Като един уважаващ себе си софиянец в повече, когато дойде редица почивни дни, хващам пътя и отлитам към родния си край…😀 Обичам! Та така! Днес, редом с останалите вкусни блюда на масата, мама даде всичко от себе си да „овкуси“ ракията с превъзходното си:

ВИНЕНО СВИНСКО МЕЗЕ

Хапвайки сладко, спирам за 4 минути, за да ви представя набързо бързия мамин гениализъм.

За целта, са ни необходими следните продукти:

  • 1 кг. СВИНСКО МЕСО;
  • ВОДА;
  • СОЛ;
  • ЧЕРЕН ПИПЕР;
  • ЧЕРВЕН ПИПЕР;
  • ВИНО (зелева чорба).

Режем свинското месо на средно големи парчета. Слагаме ги в тенджера и наливаме вода, до покриване на месото. Ври под капак и бъркаме периодично, докато водата изври. Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и-и-и-и-и ВИНО-О-О-О-О! Ако имате зелева чорба, овкусяваме с нея! Става сууууупер велико!

Половин час по-късно, започваме да КОНСУМИРАМЕ С УДОВОЛСТВИЕ И МЯРКА! Последното никак не е задължително!😀

mescetooo

Много вкусно!

Чао! Аз отивам да ям!😀

Надявам се мезето ни да ви е харесало! Ако е така, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! :) 

Доскоро готвене!

Великата мама Ники и Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Разгледайте и останалите рецепти в

НАШИЯ УЮТЕН БЛОГ – FORK AND SPOON :)

12391161_1703333503233945_7547645977927381908_n