КАСАПСКА ЧОРБА… и не баш (от мама)

Здравейте, домашни майстори!

Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!😀

 

Въпреки слабата ни активност напоследък, абсолютно мога да ви гарантирам, че никак не сме ви забравили! Дори не сме спрели да готвим, колкото и да не изглежда така.😀

Колкото и видимо безотговорен да изглеждам към вас, днес се включвам ударно с една от най-любимите ми супи – изкусно приготвена от ръцете на мама Ники –

КАСАПСКА ЧОРБА… и не баш (от мама)

Така! По традиция, започваме поредната вкусна статия със списъка с необходими продукти:

СПИСЪК С НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ
300 гр. КИСЕЛО ЗЕЛЕ
300 гр. СВИНСКО МЕСО
1 л. ЗЕЛЕВА ЧОРБА
1 литър ГОРЕЩА ВОДА
1 стрък ПРАЗ
2 с.л. БРАШНО
СУХИ ЛЮТИ ЧУШКИ
ЧЕРЕН ПИПЕР
100 мл. ОЛИО
30 гр. ОРИЗ (или фиде)
 ЧУБРИЦА
ЧЕРВЕН ПИПЕР
ЛЮТИВ ЧЕРВЕН ПИПЕР

Добре! Изпълнихме първата част от  плана – събрахме нужните съставки. А сега нека преминем към стъпките по приготвяне на тази велика супа!

Нарязваме праза на дребно и го задушаваме в предварително загрято олио. Към него слагаме свинското месо, нарязано на малки кубчета. След като се задушат заедно и месото добие несуров вид, добавяме 1-2 лъжици брашно и малко червен пипер.

20151226_183226

Така запържваме всички съставки, за да приемат от вкусовете помежду си. Когато това се случи, слагаме към тях гореща вода и зелева чорба, в съотношение 1:1 (не е задължително да са по 1 литър).

Отделно от съда, в който готвихме до момента, варим киселото зеле. Ако е в обикновена тенджера, са необходими 30-на минути. Ако е в тенджера под налягане – 10-на. Така приготвено, прибавяме зелето към останалите съставки.

20151226_185943

Ако зелевата чорба и, респективно, зелето са много кисели, разреждаме с повече вода на вкус.

Оставяме нашата чорба да ври 20-на минути, след което прибавяме ориз. 10 минути по-късно слагаме и 3-4 запечени сухи люти чушки. Подправяме с малко чубрица и лютив червен пипер. И сме готови!

Е, това беше ! Напълно ви уверявам, че ако си направите тази прекрасна храна, никак няма да съжалявате! Тези от вас, които са приготвяли или просто яли касапска чорба, най-добре разбират какво имам предвид!😀

20151226_220850

Надявам се идеята ни да ви е харесала! Ако е така, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! :) 

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро и неговата мама – Ники 🙂

Разгледайте и останалите рецепти в

НАШИЯ УЮТЕН БЛОГ – FORK AND SPOON :)

12391161_1703333503233945_7547645977927381908_n