ХАПКИ “ТАПАС ТИКВИЧКА“

Здравейте, любители на красивата храна!
Аз съм Миро – Малкият черпак в голямата кухня!😀

Както редовните посетители на нашия блог знаят, аз много обичам да хапвам хранителни експерименти. Именно такова нещо ще ви представя днес.

Признавам си, че заслугата никак не е моя, а по-скоро на мой приятел – Мариан. Преди няколко дни той приготви за нас приказните

ХАПКИ “ТАПАС ТИКВИЧКА“

Списъкът с необходими продукти има долу-горе следния вид:

 

ФРАНЗЕЛА (багета)

1 БРОЙ
ЯЙЦА

4 БРОЯ

ТИКВИЧКИ

2 БРОЯ
КРЕМА СИРЕНЕ

1 ПАКЕТЧЕ

ЗЕХТИН

Според предпочитанията
СОЛ

Според предпочитанията

ЧЕРЕН ПИПЕР

Според предпочитанията
КОПЪР

Според предпочитанията

ЛИМОНОВА КОРА

Настъргана, малко количество

 

Дотук добре!

Отнема време, но ефектът си заслужава!

Преди всичко, режем тиквичките на много тънки лентички и ги печем на скара, грил или просто на оребрен тиган. Ние ползвахме последния вариант, като леко омазнихме дъното на тигана.

Яйцата трябва да бъдат твърдо сварени. Времето, което е необходимо за тяхното сваряване, е 12-14 минути, след като водата заври.

Слагаме в блендер яйцата, крема сиренето, зехтин, сол, черен пипер и малко настъргани лимонови кори. Блендираме до получаване на идеална, хомогенна смес. След това, към нея добавяме копър и разбъркваме добре. Получава се изключително вкусна плънка.

Останалото е ясно – режем франзелата на тънки филийки. Мажем всяка филийка с вече приготвената плънка, слагаме парченце тиквичка.

Въпреки първоначалните ми очаквания, тези хапки станаха страхотни!

tikvi_col

Искрено препоръчвам!

 

sandvicheta

 

Aко тази идейка ви е допаднала, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! :) 

Доскоро готвене!

Малкият черпак в голямата кухня – Миро 🙂

Разгледайте и останалите рецепти в

НАШИЯ УЮТЕН БЛОГ – FORK AND SPOON :)

12391161_1703333503233945_7547645977927381908_n