Печени ябълки

Здравейте, приятели!

Днес по традиция продължаваме да разкриваме съдържанието на нашата маса от миналия четвъртък и с това ще изчерпим вкусотиите от нея вечер. Явно аз-Големият черпак ще трябва пак да гостувам на Миро-Малкият черпак. Сега ще ви разкрия рецептата за печените ябълки, ароматно украсяващи трапезата ни. 🙂

Необходими продукти:

  • 6 ябълки;
  • 6 с.л. счукани бразилски орехи (ядките могат да бъдат всякакви);
  • Сушени плодове (аз използвах 1 смокиня, 2 сини сливи и 2 кайсии);
  • 1 с.л. канела;
  • 3 с.л. захар;
  • 40 г. меко масло.

Начин на приготвяне:

Измивате ябълките и ги почиствате от семките чрез издълбаване. Обелвате частично, аз избрах да обеля на рае 😛

В купичка смесвате орехите, канелата, захарта, наситнените сушени плодове и маслото и разбърквате докато маслото „поеме“ останалите съставки.

С получената смес напълвате ябълките и ги нареждате върху хартия за печене. Слагате да печете в предварително загрята на 180 градуса, докато се зачервят ядките. След това покривате с фолио до пълното изпичане на ябълките.

Добър апетит!

Ако нашите кулинарни идеи ви харесват, щракнете бутона LIKE/ХАРЕСВА МИ в нашата FaceBook страница Вилица и лъжица / Fork and Spoon. Така, ще можете по-бързо и лесно да готвите с нас! 🙂